Sernik migdałowy z nutką cappuccino

0 (0 ocen)

Kruchy spód z delikatnym serem o smaku cappuccino.

Składniki:

  • 30 dkg mąki krupczatki
    4 żółtka
    10 dkg cukru pudru
    8 dkg migdałów mielonych
    25 dkg margaryny
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa serowa:
    3 jajka
    1kg sera we wiaderku
    15 dkg cukru pudru
    cukier waniliowy
    0,5 szklanki mleka
    1 budyń waniliowy
    4 łyżeczki cappuccino orzechowego

    Beza:
    4 białka ( pozostałe z kruchego ciasta)
    20 dkg cukru
    1 łyżka budyń

    płatki migdałowe

Sernik migdałowy z nutką cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto z podanych składników. Wykleić formę ciastem i podpiec do zrumienienia w ok 170*C.
  • 2. Jajka ubić z cukrem, dodać ser, budyń, mleko i cappuccino. Wylać na podpieczony spód. Piec ok pół godziny w 170*C.
  • 3. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, a gdy się rozpuści budyń. Wyłożyć na masę serową, posypać płatkami migdałowymi i piec jeszcze około 10-15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy