Sernik miętowy z gruszkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Kremowy i pyszny

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kg sera z wiaderka
    2 czekolady z nadzieniem miętowym
    1 paczka biszkoptów biało czarnych
    1 sloik gruszek w zalewie
    3 galaretki przezroczyste
    3 łyżki żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik miętowy z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie i bokach układamy biszkopty. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ser miksujemy z czekoladą, dodajemy namoczoną w 3 łyżkach wody i rozpuszczoną żelatynę. Miksujemy. Gdyb masa zaczyna tężeć wykładamy ją na biszkopty. Wstawiamy do lodówki na pół godziny. Na wierzchu układamy odsączone z zalewy i pokrojone w plastry gruszki. Galaretki rozpuszczamy w ilości wody podanej na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć zalewamy nimi wierzch ciasta. Całość wystawiamy do lodówki na minimum godzinę.

Porady

Do ciasta możemy użyć dowolnych owoców i galaretki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować