Sernik miętowy na zimno

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Orzeźwiający i pyszny :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Biszkopt :
    -5 jajek
    -3/4 szklanki mąki tortowej
    -1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    -3/4 szklanki cukru

    Masa:
    - wiaderko twarogu sernikowego
    - paczka landrynek miętowych
    -350 ml kremówki
    - 4 łyżki cukru pudru
    -5 łyżek żelatyny
    -barwnik zielony


    - 2 paczki zielonej galaretki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Sernik miętowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt : Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Do ubitej piany dodawać małymi porcjami cukier ciągle ubijając, następnie żółtka , a następnie przesianą mąkę małymi porcjami. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez ok. 30-40 minut.

    Masa : Landrynki stłuc na bardzo drobne kawałeczki , pyłek i zalać wrzątkiem. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia cukierków i odstawić do ostygnięcia.
    Ser zmiksować , ubić kremówkę i połączyć z serem.
    Rozpuścić w 100 ml wrzątku żelatynę , połączyć z roztopionymi landrynkami i dodać do masy , wymieszać.
    Dodać kilka kropel barwnika.
    Masę wylać na ostudzony biszkopt i wsadzić do lodówki . Odczekać aż masa stężeje.
    Galaretki przygotować wedle przepisu na opakowaniu i odstawić do ostygnięcia.
    Schłodzone wylać na stężone ciasto i odczekać aż galaretka stężeje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować