Sernik marmurkowy z pomarańczowo - korzenną nutą

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pyszny i bardzo efektowny.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - twarog trzykrotnie mielony: 40 dekagramów
    - przyprawa do sernika z wanilia i kardamonem: 1 sztuka
    - cukier: 12.5 dekagrama
    - jajka: 2 sztuki
    - czekolada z nadzieniem pomarańczowym: 20 dekagramów
    - masło: 20 dekagramów
    - jajka: 3 sztuki
    - cukier: 25 dekagramów
    - mąka: 12.5 dekagrama
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik marmurkowy z pomarańczowo - korzenną nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać piekarnik do 180C.
  • 2. Składniki jasnej masy (twaróg, przyprawę do sernika, jajka i cukier) ukręcić na gładki krem mikserem na wolnych obrotach.
  • 3. Przygotować ciemną masę. Pokruszoną czekoladę i masło roztopić w rondelku cały czas mieszając. W misce ubić jajka z cukrem, dodać sos czekoladowy, wymieszać, dodać przesianą mąkę i znów wymieszać.
  • 4. Do natłuszczonej formy wlać 3/4ciasta czekoladowego, na wierzch wlać krem serowy, a na niego resztę ciasta czekoladowego. Trzonkiem łyżki lekko wymieszać ciasto by powstał marmurkowy wzór. Piec ok 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować