Sernik marmurkowy

0 (0 ocen)

  • Łatwy

moje urodzinowe ciastko :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - twarog trzykrotnie mielony (ja dodałam gotowy twaróg do sernika 500g.): 40 dekagramów
    - aromat rumowy: 1 łyżeczka
    - cukru: 12.5 dekagrama
    - jajka: 2 sztuki

    - czekolady: 100 gramów
    - masła: 20 dekagramów
    - jajka: 3 sztuki
    - cukru: 25 dekagramów
    - mąki: 12.5 dekagrama
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik marmurkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik marmurkowy 1. Składniki masy jasnej zmiksować na gładki krem mikserem na wolnych obrotach. Przygotować masę ciemną – pokruszoną czekoladę i masło roztopić w rondelku cały czas mieszając – po uzyskaniu gładkiego kremu zdjąć z ognia. Przesiać mąkę. W misce ubić jajka z cukrem, dodać sos czekoladowy – wymieszać, dodać przesianą mąkę i znowu wymieszać. Do natłuszczonej formy wlać 3/4 ciasta czekoladowego, na wierzch wlać krem serowy a następnie resztę ciasta czekoladowego. Trzonkiem łyżki delikatnie wymieszać ciasto by powstał marmurkowy wzór. Piec w rozgrzanym do 180 st. piekarniku przez 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować