
Dodane przez: czarrna
Skromnie przyznam, że jestem dumna z tego sernika, gdyż naprawdę smakuje... obłędnie! Jest niezwykle delikatny, kremowy, a jednocześnie idealnie zwarty. Czekoladowy spód, śmietankowa masa z nutą marakui oraz galaretka - wszystko to świetnie ze sobą współgra tworząc połączenie, któremu trudno się oprzeć.
Sernik marakuja z galaretką pieczony z kremówki i serka mascarpone
Porady
(*) Można użyć klasycznej galaretki na 500 ml wody, najlepiej o smaku cytrynowym.
Wtedy proszek należy rozmieszać w 200 ml wody i dodać 300 ml pulpy.
Ewentualnie użyć połowę galaretki i zastosować proporcje - 90 ml wody oraz 160 ml pulpy.
Dodane przez: beniawojt
Delikatne ciasto makowe doskonale...
Dodane przez: czekoladka
Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu...
Komentarze