Sernik Mango

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekki i puszyste serniczek mango bez pieczenia

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego lub ser z wiaderka
    100ml śmietany 30%
    90g erytrtolu lub cukru
    60g suszonego mango
    5 łyżek żelatyny
    Około 20szt. biszkoptów savoiardi
    300g pulpy z mango (można zblendować mrożone /świeże mango)
    15 łyżek wody
    Dodatkowo do dekoracji
    3 suszone mango
    100ml śmietany 30%
    1-2 łyżeczki cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Biszkopty

Sernik mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik Mango 1. 1.Na dnie foremki wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć połowe zamoczonych (moczy je dosłownie chwilę bo szybko miękną) w 3 łyżkach pulpy mango i 3 łyżkach wody biszkopty.
    2.Żelatynę zalać 12 łyżkami wody i odstawić do napęcznienia. Gdy napęcznieje podgrzać i odstawić do lekkiego przestudzenia (ale musi być cały czas płynna)
    3. Do misy blendera wrzucić twaróg, słodzidło, suszone mango pokrojone w malutką kosteczkę, pulpę mango, śmietanę i całość dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Pod sam koniec wymieszać kilka łyżek masy serowej z przestudzoną żelatyną, a następnie przelać ją do całej masy serowej i miksować jeszcze przez 3 minuty.
    4. Połowę przygotowanej masy na sernik przelać na biszkopty, następnie ponownie rozłożyć na to ostatnią część namoczonych biszkoptów i zalać całość pozostałą masą serową. Odstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.
    5.Serniczek udekorować śmietaną ubitą z cukrem pudrem i pokrojonym suszonym mango. Smacznego ❤
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Mango Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.46 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie
SERNIK CHIA Z MANGO na zimno | rita creative

To może cię zainteresować