Sernik malinowy z kajmakiem prażonym słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka oddzielić od białek, dodać cukier do żółtek i ubić mikserem na szybkich obrotach. Dodawać po łyżce sera, ciągle miksując (zmniejszyć obroty) następnie dodać 2 budynie i miksować jeszcze do połączenia składników.
Kolejnie ubić piane z białek , dodać do masy serowej i wymieszać delikatnie drewnianą łyżką.
Blaszke o wymiarach 30x40 wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty, wylać na to naszą masę serową i następnie 'rzucać' maliny po calej blaszce.
piec 1,5h w temperaturze 180st.
Rozgrzać patelnie i uprażyć słonecznik .
Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, uchylić lekko drzwiczki i zostawić tam nasz sernik do wystudzenia.
Na końcu polać wierzch kajmakiem i posypać urażonym słonecznikiem.
Smacznego!
Porady
Można dodać inne owoce lub zamiast słonecznika prażone migdały.
Komentarze