Sernik Malinowy Z Borówkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wiem...jest gorąco i uruchamianie piekarnika to zło :-) ale gdy tylko się ochłodzi to taki serniczek to będzie jak znalazł na pyszny popołudniowy deser. Sernik nie wygląda jak by był z malinami, a to dlatego, że mus nie był świeży tylko ze słoiczka i nie miał już tego ślicznego różowego kolorku ;)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na tortownicę 22 cm



    Spód:



    biszkopty
    Masa serowa:

    500 g serka kremowego twarogowego np. "Mój Ulubiony"
    150 ml musu z malin
    60 ml śmietanki 30 %
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    3/4 szkl cukru
    3 jajka kl. M
    około 100 g borówek
    Wierzch:

    potarta biała czekolada
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Mus Musy

Sernik malinowy z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód



    1. Biszkoptami wykładamy spód blaszki (ja miałam mini biszkopciki i takimi jak widać też da się wyłożyć spód ;)





    Masa serowa



    2. Wszystkie składniki na masę serową, umieszczamy w misie i miksujemy tylko do połączenia się składników. Wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Na wierzch rzucamy borówki.



    Pieczenia





    Do większego naczynia żaroodpornego/formy do zapiekanek wlewamy wrzącą wodę i umieszczamy ja na dole piekarnika (pod rusztem z sernikiem)



    Sernik pieczemy w temperaturze 190 przez 20 minut a następnie zmniejszamy temperaturę do 180-170 i pieczemy przez około 40-45 min.



    Wystudzony chowamy na noc do lodówki.

Porady

Ps. Możemy potrzeć czekoladę na jeszcze gorący sernik wtedy się rozpuści lub zetrzeć ją na tarce przed samym podaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Maliny Ser biały Borówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować