SERNIK MALINOWY

0 (0 ocen)

  • 35 min

Malinowy, delikatny, lekko kwaskowy serniczek na zimno. Prosty i szybki w wykonaniu.

  • 35 min

Składniki:

  • - ok. 140g biszkoptów
    - 1 kg sera twarogowego zmielonego
    - 3 łyżki cukru pudru
    - 1 laska wanilii
    - 250ml śmietanki kremówki
    - 2 galaretki malinowe
    - 500g malin
    - 100g mlecznej czekolady.

Sernik malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczamy w 300ml wrzątku i studzimy.
  • 2. Biszkopty układamy na dnie tortownicy o średnicy 26cm. Ser ucieramy z cukrem pudrem, wydrążoną laską wanilii i śmietaną. Dodajemy opłukane maliny i razem miksujemy, na koniec dodajemy tężejące galaretki.
  • 3. Tężejącą masę wylewamy na biszkopty.
  • 4. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy sernik robiąc esy floresy. Chłodzimy.

Porady

Można użyć sera z wiaderka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy