sernik krówkowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Sernik wychodzi aksamitny i dość słodki. Moja rodzina była nim zachwycona

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Porcja na tortownicę o średnicy 26 cm
    Spód:
    200 g herbatników
    50 g masła
    Masa serowa:

    1 kg sera
    7 jaj
    3/4 szklanki cukru pudru
    200 ml kremówki
    cukier waniliowy
    300 g masy krówkowej ( dałam o smaku truflowym z alkoholem- wyszedł fajny smak)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Kajmak Krówki

Sernik krówkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki rozdrobnić mikserem na piasek (ja rozwałkowałam w woreczku) i wymieszać ze stopionym masłem. Blaszkę wysmarować, wysypać kaszą manną i wyłożyć herbatniki. Lekko ubić. Schłodzić w lodówce ok pół godziny.
  • 2. Jajka z cukrem pudrem utzreć na biało, dodawac po łyżce sera, cukier waniliowy, lekko podgrzaną mase krówkową, miksować. Dodać kremówkę i wymieszać delikatnie. Przelać do blaszki i piec w 180*C około 90 minut.

Porady

Sernik można polać polewą lub posmarowac bitą śmietaną

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Krówki Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować