Sernik "Krówka"

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 50 min

Pieczenie to moja pasja a zwłaszcza serników...

  • 1 godz. 50 min

Składniki:

  • Ciasto ciemne:
    2szkl. mąki
    5 łyżek wody
    1szkl. cukru
    1 kostka margaryny
    2 łyżki kakao
    4 jajka
    3 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa sernikowa:
    1kg sera
    4 jajka
    3/4 szkl. cukru
    1 cukier waniliowy
    1budyń waniliowy
    300g masy krówkowej

    Dodatkowo:
    wiórki kokosowe
    masa krówkowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik "krówka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Margarynę rozpuszczamy, dodajemy wodę, cukier oraz kakao. Zagotować. Po ostudzeniu dodać żółtka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Zmiksuj. Na koniec dodaj pianę ubitą z białek -Wymieszaj Ręcznie. Ciasto wyłóż do blaszki 24x37.
  • 2. Masa sernikowa: Wszystkie składniki przełóż do miski. Zmiksuj na gładką masę.Masę podziel na 2części, do jednej dodaj masę krówkową-zmiksuj. Mase serową białą wylej na ciasto, póżniej z krówką i na wierch znowu białą. piec 60min. w 180C.
  • 3. Po upieczeniu wierch ciasta posmaruj masą krówkową i posyp wiórkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować