Sernik królewski z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki gruszkowe i malinowe rozpuszczamy oddzielnie w 0,5l wrzątku. Studzimy.
2.Gruszki obieramy i kroimy w plastry, zalewamy wodą, dodajemy cukier, sok z cytryny i goździki i gotujemy 4 minuty. Odcedzamy i studzimy.
3.Tortownicę o śr. 28cm wykładamy folią aluminiową oraz boki i spód biszkoptami.
4.Masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy ser i miksujemy. Dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy powoli cały czas miksując galaretki gruszkowe a do drugiej malinowe.
5.Gruszki wykładamy na biszkopty, zalewamy masą gruszkową. W masę gruszkową wciskamy maliny i zalewamy masą malinową.
6.Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka i polewamy sernik. Chłodzimy kilka godzin.
Komentarze