SERNIK KOPERKOWY Z ŁOSOSIEM

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszna przekąska

  • 2 godz.

Składniki:

  • 50 DAG SERA TWAROGOWEGO,
    3-4 JAJKA,
    10-15 DAG WĘDZONEGO ŁOSOSIA,
    ŁYŻKA MASŁA,
    6 ŁYŻEK POSIEKANEGO KOPERKU,
    10 DAG BUŁKI TARTEJ,
    SÓL,PIEPRZ

Sernik koperkowy z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SERNIK Z ŁOSOSIEM 1. ŻAROODPORNE NACZYNIE SMARUJEMY MASŁEM I POSYPUJEMY BUŁKĄ TARTĄ.SER MIELIMY.MASŁO UCIERAMY, W TRAKCIE UCIERANIA DODAJEMY PO JEDNYM ŻÓŁTKU,DODAJEMY SER UCIERAMY. MASĘ WYMIESZAĆ Z KOPERKIEM, POSIEKANYM ŁOSOSIEM, WSYPAĆ ODROBINĘ BUŁKI TARTEJ,DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM. Z BIAŁEK UBIĆ PIANĘ , DELIKATNIE POŁĄCZYĆ Z MASĄ SEROWĄ. WSTAWIĆ DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA, UPIEC NA ZŁOTY KOLOR. OSTUDZIĆ

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy