Sernik kokosowy z musem porzeczkowym

0 (0 ocen)

Lekki serniczek kokosowo-owocowy.

Składniki:

  • 500 g sera na sernik
    1 jogurt naturalny
    1 puszka mleczka kokosowego light
    3 łyżki żelatyny
    2-3 szklanki czarnych porzeczek
    1 galaretka
    biszkopty

Sernik kokosowy z musem porzeczkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatyną zalać 1/2 szklanki wody, a kiedy napęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Ser, jogurt i mleczko kokosowe zmiksować, na końcu wlać wystudzoną żelatynę. Całość wlać na tortownicę wyłożoną biszkoptami i wstawić do lodówki.
    Porzeczki zalać 3/4 szklanki wody i gotować aż owoce się rozpadną, następnie przetrzeć je przez sito i wsypać galaretkę, mieszać do jej rozpuszczenia, wystudzić. Mus porzeczkowy wylać na tężejący sernik. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy