Sernik kokosowy z granatem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Puszysty, lekki, kokosowy sernik z białą czekoladą, likierem i pestkami granatu.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Forma 24/24cm

    500 g sera mascarpone
    400 g śmietany 36%
    150 g wiórek kokosowych
    400 ml mleczka kokosowego
    1/2 szklanki cukru
    2 śmietany śnieżki
    2 czekolady białe
    2 łyżeczki żelatyny
    50 ml likieru z białej czekolady
    biszkopty
    owoc granatu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik kokosowy z granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórka zalać mlekiem kokosowym, dodać cukier, gotować na wolnym ogniu do wsiąknięcia mleka w kokos.

    Do gorącej masy dodać połamana czekoladę, rozpuścić.

    Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl wrzątku.

    Mascarpone spulchnić, dodać wystudzone wiórka kokosowe, utrzeć, dodać rozpuszczoną żelatynę.

    Śmietanę ubić ze śnieżką, dodać do masy kokosowej, wlać likier.

    Biszkopty ułożyć w formie, wylać masę serową, posypać pestkami granatu.

    Całość wstawić na noc do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Kokos Likier Ser biały

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować