Sernik kokosowy z czekoladowymi kuleczkami

0 (0 ocen)

Mocno kokosowy , wilgotny sernik z nutą śmietankową.Kuleczki pod masą serową miękną i dodają przyjemnego , lekko czekoladowego smaku jak również uroku który ujawnia się po pokrojeniu ciasta.

Składniki:

  • 800g twarogu półtłustego
    7 jajek
    5 łyżek wiórek kokosowych ( ok 50 g)
    1/2 szklanki cukru
    1 budyń śmietankowy bez cukru
    5 kropelek aromatu śmietankowego
    1 łyżka przyprawy do sernika
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka czekoladowych kuleczek śniadaniowych
    cukier puder do oprószenia ciasta

Sernik kokosowy z czekoladowymi kuleczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik kokosowy z czekoladowymi kuleczkami 1. Twaróg przełożyć do miski , wbić jajka , zmiksować blenderem uzyskując puszystą , gładką konsystencję.
  • Sernik kokosowy z czekoladowymi kuleczkami 2. Dodać wiórki kokosowe , cukier , przyprawę do sernika ,budyń , aromat oraz proszek to pieczenia , wymieszać masę łyżką.
  • Sernik kokosowy z czekoladowymi kuleczkami 3. Na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wsypać czekoladowe kuleczki , na nie wyłożyć masę sernikową.
    Piec ok 60 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
    ( gdyby wierzch sernika zaczął się przypalać należy przykryć go papierem do pieczenia)
    Sernik odstawić do wystudzenia , najlepiej na noc.
    Zimny oprószyć cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy