SERNIK KOKOSOWY NA KAKAOWYM SPODZIE

4.5 (167 ocen)

  • 60 min

Delikatne kakaowe ciasto pokryte kremową, rozpływającą się w ustach serową masą zachwyca wszystkich wielbicieli słodkości!Jest to jeden z tych serników, po którego kawałek każdy sięgnie z przyjemnością.

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 22×28)

    CIASTO:

    * mąka pszenna – 1,5 szkl

    * jajko – 4 szt

    * cukier – 1 szkl

    * kakao – 3 łyżki

    * woda – 5 łyżek

    * masło – 250 g

    * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki

    * cukier waniliowy – 1 op

    MASA SEROWA:

    * ser 3xmielony – 700 g

    * masło – 200 g

    * cukier – 0,5 szkl

    * budyń waniliowy – 1 op

    * śmietana 18% kwaśna – 4 łyżki

    * jajko – 4 szt

    * wiórki kokosowe – 100 g
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik kokosowy na kakaowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    CIASTO:

    Miękkie masło, cukier, kakao i wodę gotujemy 5 minut, odlewamy 0,5 szkl ( na polewę ), resztę studzimy.

    Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, żółtka i cukier waniliowy – miksujemy.

    Na koniec dodajemy piankę ubitą z białek.

    MASA SEROWA:

    Jajka , cukier oraz masło miksujemy, a następnie dodajemy ser, śmietanę i budyń.

    Pod koniec miksowania wsypujemy wiórki kokosowe.

    CAŁOŚĆ:

    Blachę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy 3/4 ciasta, a następnie masę serową.

    Przykrywamy resztą ciasta i wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na 40 minut.

    Studzimy i polewamy czekoladą!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kokos Ser biały Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować