Sernik kokosowy

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • CIASTO:
    20 dag mąki
    10 dag cukru pudru
    15 dag margaryny
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 jajka

    SER:
    120 dag sera
    35 dag cukru
    8 jajek
    2 żółtka
    1 cukier waniliowy
    15 dag margaryny
    1 łyżka mąki ziemniaczanej lub 1 budyń waniliowy
    sok z cytryny
    rodzynki

    MASA KOKOSOWA:
    20 dag wiórków kokosowych
    20 dag masła
    2 białka
    15 dag cukru pudru

    DODATKOWO:
    puszka ananasa lub brzoskwiń
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać ubitą pianę z białek i lekko wymieszać. Ciasto wylać do formy (25/35 cm.) i podpiec 10 - 15 min. w temp. 180*C.
  • 2. SER:
    Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać zmielony ser, mąkę (lub budyń), sok z cytryny i rodzynki. Ubić białka na pianę i delikatnie wmieszać w ser.
  • 3. MASA KOKOSOWA:
    Masło roztopić, dodać kokos, pozostawić na ogniu i mieszać do zagotowania. Odstawić do przestudzenia. Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder i dalej ubijać, dodając przestudzony kokos.
  • 4. PRZYGOTOWANIE DO PIECZENI:
    Na podpieczone ciasto wyłożyć pokrojone owoce ananasa lub brzoskwini. Na owoce rozłożyć ser. Na wierzch sera rozłożyć masę kokosową. Piec przez ok. 1 godz. w temp. 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować