Sernik kokosowy

0 (0 ocen)

Ciekawy smak i puszysta konsystencja:)

Składniki:


  • 1 kg twarogu w wiaderku
    1 puszka mleczka kokosowego
    1 szklanka gęstej, kwaśnej śmietany
    200 g wiórek kokosowych
    7 jajek
    1 szklanka cukru pudru (można dać więcej)
    2 opakowania budyniu śmietankowego

    Polewa:
    150 mlecznej czekolady + ok. 3 łyżek śmietanki 30% – rozpuścić w kąpieli wodnej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać wiórki kokosowe i zalać mleczkiem kokosowym. Wymieszać i odstawić na kilkanaście minuty. Po tym czasie dodać do miski wszystkie pozostałe składniki i dokładnie zmiksować. Wlać masę serową do formy o rozmiarze 24x36, wyłożonej papierem do pieczenia.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 80 minut. Zostawić kilkanaście minut przy uchylonych drzwiczkach, po czym wyjąć i wystudzić. Na wystudzony wylać polewę czekoladową i udekorować wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować