SERNIK KAJMAKOWY Z BAKALIAMI

4.5 (149 ocen)

  • 2 godz.

Pysznie słodki z bakaliami nie wewnątrz a na wierzchu

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg sera w wiadereczku
    6 jajek
    1,5 szklanki cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    1 margaryna
    1 budyń waniliowy
    2 łyżki mąki
    1 łyżka maki ziemniaczanej
    1 łyzka mleka
    opakowanie herbatników
    pól puszki masy kajmakowej orzechowej
    1/4 szklanki orzechów włoskich
    1/4 szklanki żurawiny suszonej
    1/4 szklanki rodzynek
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Kajmak

Sernik kajmakowy z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Oddzielamy białka od zółtek,
    ubijamy pianę. Żółtka dodajemy do sera, miksujemy, dodajemy
    cukry, mąki, mleko, proszek budyniowy, miksujemy.Dodajemy
    ostudzonąy tłuszcz, na koniec pianę, mieszamy delikatnie. Do
    prodiża wykładamy> papier,> obkładamy herbatnikami, wylewamy masę
    serową, pieczemy 60 minut. Studzimy upieczone ciasto, smarujemy masą
    kajmakową. Orzechy włoskie tłuczemy na drobniejsze kawałki, mieszamy z
    zurawiną i rodzynkami. Wykładamy na wierzch ciasta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Orzechy Ser biały Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować