Sernik kajmakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spód - ciastka drobno pokruszyć. Masło rozpuścić i połączyć z ciastkami. Wyłożyć nimi blachę i odłożyć do lodówki.
Masa - masło utrzećz cukrami. Dodać masę kajmakową i ucierać. Dodawać po jednym jajku. Ciągle miksować, dodać mąkę i po łyżce sera. Jak składniki ładnie się połączą przełożyć na blachę z ciastkami i wstawićdo nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez 50min. Po upieczeniu uchylić delikatnie drzwiczki i zostawićtam sernik na pół godziny.
Polewa- do rondelka przełożyć masę kajmakową i mleko, podgrzewać aż się rozpuści. Wylać na przestudzony sernik i posypać orzeszkami lub podsmażonymi płatkami migdałowymi
Komentarze