sernik kajmakowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Łatwy w przygotowaniu, zawsze wychodzi i znika w okamgnieniu

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 200 g masy kajmakowej
    50 g kostki do pieczenia
    1 kg sera białego mielonego
    150 g cukru
    6 jajek
    1 budyń waniliowy

Sernik kajmakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Ubijamy całe jajka z cukrem na puch. Następnie dodajemy miękką kostkę margaryny, ser i budyń.
    2. Masę należy podzielić na dwie części. Do pierwszej dodajemy masę kajmakową i mieszamy mikserem. Do tortownicy wlewamy najpierw masę sernikową, potem kajmakową.
    3. Sernik wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 40 min. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze ok. 10 min

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy