Zapraszam na szybki i prosty w przygotowaniu serniczek na zimno.
60 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
400 ml jogurtu naturalnego
3 op. bitej śmietanki w proszku
7 biszkoptów podłużnych
200 g winogron bez pestek
1 galaretka przezroczysta
tortownica o śred. 16 cm
Sernik jogurtowy z winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Winogrona myjemy i osuszamy.
Blaszkę wykładamy folią lub papierem do pieczenia. Na dnie układamy biszkopty. Do miski przekładamy jogurt,
dosypujemy śmietanki i miksujemy aż masa zrobi się sztywna. Przekładamy masę jogurtową na biszkopty, wyrównujemy.
Na masie jogurtowej układamy winogrona lekko je dociskając. Polewamy gęstniejącą galaretką. Wstawiamy ciasto do lodówki
na całą noc.
Komentarze