Sernik jogurtowy o smaku czekoladowym

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Puszyste i efektowne ciasto dla łasuchów

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 gęste jogurty naturalne z dobrym składem(po około 330g każdy)
    2 desery De Luxe Creme au Chocolat
    4 jajka
    1 szklanka cukru(lub innego sypkiego słodzidła, którego używamy-ksylitol,erytrol, itp.)
    2 budynie waniliowe lub śmietankowe w proszku
    0,5 szklanki oleju
    100g herbatników
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik jogurtowy o smaku czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, ustawić opcję pieczenia z termoobiegiem lub samo pieczenie góra-dół.
    Żółtka oddzielić od białek, wsypać 0,5 szklanki cukru i utrzeć(z żółtkami) na puszystą masę. Następnie dodać jogurty naturalne i desery czekoladowe, wlać olej i wsypać budynie, całość bardzo dokładnie wymieszać mikserem lub robotem na wolnych obrotach.
    Z białek ubić sztywną pianę, dosypać pozostałe pół szklanki cukru, przełożyć do przygotowanej masy jogurtowej i bardzo delikatnie połączyć.
    Boki i spód tortownicy wyłożyć herbatnikami . Wylać masę.
    Wstawić do piekarnika i piec przez około godzinę(kontrolując aby góra się zbyt mocno nie przypiekła).
    Po upieczeniu pozostawić do wystygnięcia w uchylonym lekko piekarniku, całość udekorować według własnego pomysłu( polewą czekoladową, cukrem pudrem wymieszanym z kakao, itp.).

Porady

Ze względu na różne piekarniki należy kontrolować wypieczenie ciasta

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować