SERNIK JAPOŃSKI

4.5 (186 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo pyszny i popularny sernik w net.z białymi czekoladami. Ja przepis zmodyfikowałam, upiekłam po swojemu. Sernik wyszedł, bardzo pyszny, sam puszek.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • masa serowa:
    -300 g. białej czekolady
    -5 jajek
    -2x350=700 g. twarogu delikatnego-naturalnego
    -2 cukry waniliowe
    -1 budyń cytrynowy
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik japoński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SERNIK JAPOŃSKI 1. Czekolady roztopić nad parą i ostudzić do letniego.Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem waniliowym.Do czekolad wmieszać żółtka.Przelać do większej miski, dodać ser i zmiksować. Przesiać budyń, wymieszać.Stopniowo dodawać białka, mieszając delikatnie łopatką.Przelać do foremki 23x23 cm.wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w kąpieli wodnej tz. wstawić do większej blaszki z wodą ok.1,5-2 cm. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25 min. w 175 *, potem obniżyć do 160 * i piec też 25 min. Wyłączyć piekarnik i przetrzymać jeszcze 25 min.
  • SERNIK JAPOŃSKI 2. Piec w kąpieli wodnej tz. wstawić do większej blaszki z wodą ok.1,5-2 cm. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25 min. w 175 *, potem obniżyć do 160 * i piec ok. 30 min. Wyłączyć piekarnik i przetrzymać jeszcze z 30 min.
  • SERNIK JAPOŃSKI 3. Po przestygnięciu, oprószyć cukrem pudrem.
    Kroić jak całkiem zastygnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować