Sernik jagodowy z waniliową warstwą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie spodu
Ciasta zmiksować blenderem, masło rozpuścić, wystudzić, dodać do ciastek, wymieszać, przełożyć do tortownicy o średnicy 28 cm, wyrównać, odstawić
2.Wykonanie masy serowej
Galaretki zmieszać z cukrem kryształem i żelatyną, rozpuścić w szklance wrzącej wody, odstawić.
Do sera dodać jogurt, cukier puder, 2 szkl zmiksowanych jagód, wszystko zmiksować, miksując wlać wystudzona galaretką, dodać szklankę jagód w całości, jeśli masa jest płynna odstawić do lekkiego stężenia, śmietanę ubić, delikatnie połączyć z masą serową, całość wylać na ciasteczkowy spód.
3.Wykonanie warstwy waniliowej
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl wrzątku, jogurt zmiksować z cukrem pudrem, miksując wlać przestudzoną żelatynę, śmietanę ubić, połączyć z jogurtem, wylać na masę jagodową, rozsypać borówki, schłodzić.
Komentarze