Sernik jagodowy z polewą z mleka w proszku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki blendujemy, wsypujemy do miski i mieszamy z łyżka kakao. W garnku rozpuszczamy masło następnie wlewamy je do herbatników i mieszamy. Okrągłą tortownicę wyścielamy folią spożywczą. Herbatniki wykładamy na spód i dociskamy.
Ser biały mielimy dwukrotnie. Dwie galaretki jagodowe rozpuszczamy w 3/4szkl. wrzątku. Studzimy. Jagody blendujemy i dodajemy do sera, wsypujemy cukier puder i mieszamy. Chłodną i tężejącą galaretkę wlewamy do masy serowej, mieszamy do połączenia składników i wylewamy ja na herbatnikowy spód. Wstawiamy na 1-2 godz. do lodówki.
W mały garnuszku rozpuszczamy margarynę z cukrem. Zdejmujemy z ognia i wysypujemy mleko w proszku, mieszamy żeby nie powstały grudki. Polewę studzimy do zimnego i polewamy nią sernik. Ponownie wkładamy do lodówki.
Porady
Można zamiast mleka w proszku użyć dwie tabliczki białej czekolady.
Komentarze