Sernik jagodowy z polewą z mleka w proszku.

5 (5 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Można go zrobić że świeżych jak i z mrożonych jagód.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g. herbatników kakaowych
    150g. masła
    1 łyżka kakao

    1kg. sera białego
    1 szkl. cukru pudru.
    300-400g. jagód (świeżych lub mrożonych)
    2 galaretki jagodowe

    1 szkl. mleka w proszku
    100g. masła
    3 łyżki cukru.
Wystaw ocenę:

5 (5 ocen)

Sernik jagodowy z polewą z mleka w proszku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki blendujemy, wsypujemy do miski i mieszamy z łyżka kakao. W garnku rozpuszczamy masło następnie wlewamy je do herbatników i mieszamy. Okrągłą tortownicę wyścielamy folią spożywczą. Herbatniki wykładamy na spód i dociskamy.

    Ser biały mielimy dwukrotnie. Dwie galaretki jagodowe rozpuszczamy w 3/4szkl. wrzątku. Studzimy. Jagody blendujemy i dodajemy do sera, wsypujemy cukier puder i mieszamy. Chłodną i tężejącą galaretkę wlewamy do masy serowej, mieszamy do połączenia składników i wylewamy ja na herbatnikowy spód. Wstawiamy na 1-2 godz. do lodówki.

    W mały garnuszku rozpuszczamy margarynę z cukrem. Zdejmujemy z ognia i wysypujemy mleko w proszku, mieszamy żeby nie powstały grudki. Polewę studzimy do zimnego i polewamy nią sernik. Ponownie wkładamy do lodówki.

Porady

Można zamiast mleka w proszku użyć dwie tabliczki białej czekolady.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować