Sernik jagodowy bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny, lekki i delikatny serniczek. W dodatku bez pieczenia, po za oczekiwaniem na galaretki i stężeniem przygotowuje się go bardzo szybko. Polecam na upalne dni.

  • 30 min

Składniki:

  • Masa serowa:
    25 dag serka mascarpone
    250 ml śmietany kremówki 30 %
    1 galaretka o smaku owoców leśnych
    200 ml jagód kamczackich lub borówek
    ewentualnie cukier puder do smaku

    Dodatkowo:
    15 dag okrągłych biszkoptów
    1 galaretka o smaku owoców leśnych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik jagodowy bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce myjemy i osuszamy, następnie miksujemy blenderem.
    Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, następnie odstawiamy do lekkiego zastygnięcia.
  • 2. Dno i boki tortownicy o średnicy 23 cm wykładamy folią aluminiową. Następnie na dno układamy warstwę biszkoptów, biszkoptami wykładamy również boki tortownicy.
  • 3. Śmietanę kremówkę miksujemy na sztywno, dodajemy serek i zmiksowane jagody, miksujemy na puszystą masę ( ewentualnie można dodać cukru pudru do smaku ), na koniec dodajemy galaretkę i miksujemy żeby nie było grudek ( galaretka powinna być lekko zastygająca ).
  • 4. Do przygotowanej tortownicy przekładamy masę serową i wstawiamy do lodówki.
  • 5. Galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do lekkiego tężenia. Następnie tężejącą galaretkę wylewamy na masę serową.
  • 6. Tak przygotowany sernik wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia najlepiej na kilka godzin. ( ja chłodziłam całą noc ). Po tym czasie kroimy i podajemy. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.99 (196 ocen)

Zdobywca nagrody

Sernik dyniowy bez pieczenia

To może cię zainteresować