Sernik jagodowy

0 (0 ocen)

Lekki, aksamitny i rozpływający się w ustach - serniczek z jagodami taki jaki najbardziej lubię.

Składniki:

  • 1opakowanie sernika na zimno
    500ml schłodzonego mleka
    5łyżek białego sera


    Dodatkowo:
    biszkopty
    2galaretki jagodowe
    jagody
    woda gazowana

Sernik jagodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno tortownicy(średnica 24) wykładamy nasączonymi w wodzie gazowanej biszkoptami..
  • 2. Do wysokiego naczynia przelewamy mleko, dodajemy sernik na zimno-miksujemy. dodać biały ser-ponownie zmiksować. Masę dzielimy na 2części. Do jednej dodajemy jagody, a drugą pozostawiamy bez zmian. Masy wykładamy na przemian robiąc małe zygzaki. Układamy jagody
  • 3. Galaretki rozpuszczamy w 800ml wrzącej wody. Jedną Zostawiamy do lekkiego stężenia a drugą do mocnego stężenia. Gdy galaretka mocno stężeje kroimy ją w kwadraty, posypujemy górę sernika i zalewamy tężejącą galaretką. Podawać schłodzoną.

Komentarze

Podobne przepisy