Sernik jagodowy

0 (0 ocen)

Uwielbiam serniki, a z dodatkiem jagód, taki sernik jest poprostu rewelacyjny

Składniki:

  • Masa sernikowa
    sernik na zimno w proszku - 1 opak
    mleko - 0,5 l
    jagody - 1 szkl
    Masa z serkiem mascarpone
    śmietana 36 % - 1 szkl
    serek mascarpone - 250 g
    cukier puder - 3 łyżki
    śmietan - fix - 1 opak
    Wierzch ciasta
    galaretki truskawkowe - 2 opak
    woda gotowana - 800 ml
    jagody - 0,5 szkl
    Dodatkowo
    biszkopty okrągłe - 150 g na dno tortownicy

Sernik jagodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody przebrać, opłukać, osączyć.
  • 2. Dno tortownicy o wymiarach 27 cm, wyłożyć biszkoptami
  • 3. Sernik w proszku wysypać do miski, dodać mleko, miksować kilka minut.
  • 4. Następnie dodać jagody, zmiksować.
  • 5. Wyłożyć masę jagodową na biszkopty, włożyć do lodówki.
  • 6. Masa z serkiem mascarpone.
    Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i serek mascarpone, zmiksować.
  • 7. Masę z serkiem wyłożyć na masę jagodową, posypać masę jagodami.
  • 8. Galaretki truskawkowe rozpuścić w wodzie, odstawić do lekkiego stężenia.
  • 9. Wylać galaretki na wierzch sernika, odstawić do lodówki na całą noc.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy