Sernik jagodowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jedno słowo PYCHOTKA!!!

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 opakowania biszkoptów
    pół kostki masła
    1 kg twarogu sernikowego
    30 dag jagód
    0,5 cytryny
    1 niepełna szklanka cukru
    2 cukry waniliowe
    4 szt. jajka
    3 łyżki mąki tortowej
    400 ml śmietany 18%
    3 łyżki cukru pudru

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik jagodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik jagodowy 1. Biszkopty rozkruszam. Masło roztapiam. Do rozkruszonych biszkoptów dodaję masło i mieszam aż składniki się połączą. Wykładam dno tortownicy biszkoptami. Wkładam do lodówki na 30 min.
  • Sernik jagodowy 2. W tym czasie przygotowuję masę serową. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym miksuję. Dodaję sok z połówki cytryny i mąkę, znów wszystko miksuję aż składniki się połączą. Dodaję ser stale miksując i jagody. Jagody nie muszą być do końca zmiksowane ważne aby masa zrobiła się fioletowa. Gdy składniki się połączą wylewam masę na biszkopty. Piekę 50 min w temp.180*.
  • Sernik jagodowy 3. Gdy sernik się piecze robię polewę śmietanową. Do garnuszka wlewam śmietane 18% dodaję 3 łyżki cukru pudru i cukier waniliowy. Dokładnie mieszam. Gdy sernik się upiecze polewam masą śmietanową i piekę jeszcze 10 min. Smacznego.

Porady

Ten sernik można zrobić z różnymi owocami sezonowymi. Jeśli z truskawkami to daję 20 dag owoców a jeśli z wiśniami daję 1 szklankę wydrylowanych i umytych owoców.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Sery Ser biały Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować