Sernik jagodowo brzoskwiniowy

0 (0 ocen)

Sernik jagodowo brzoskwiniowy.

Składniki:

  • 2 opakowania biszkoptów podłużnych
    60dag serka ricotta
    4 łyżki cukru krystalicznego
    2 łyżki cukru pudru
    3 galaretki brzoskwiniowe
    50dag jagód
    2 brzoskwinie

Sernik jagodowo brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę z podnoszonym dnem, 28x24cm ,wyłożyć biszkoptami.
    Rozpuścić jedną galaretkę w 1 szklance wody.
    Ricottę wymieszać z cukrem i dodać oziębioną galaretkę lekko miksując.
    Mieszaninę wyłożyć na biszkopty.
    Jagody wymieszać z 2 łyżkami cukru pudru i wyłożyć na ser.
    Polać drugą gęstniejącą galaretką. Odstawić do stężenia.
    Brzoskwinie chwilę pogotować, zdjąć skórkę i pokroić w cząstki. Ułożyć na galaretce z jagodami i zalać trzecią gęstniejącą galaretka.
    Pozostawić do całkowitego stężenia.

Komentarze

Podobne przepisy