Sernik jaglany z truskawkami

0 (0 ocen)

Fantastyczny sernik na zimno z truskawkami, skórką cytrynową i przemyconą kaszą jaglaną. Nikt nie poznał, wszyscy wcinali :)

Składniki:


  • Spód:
    100 g herbatników
    30 g masła
    Masa:
    120 g kaszy jaglanej
    mleko
    500 g twarogu mielonego
    500 g truskawek
    4 czubate łyżeczki żelatyny
    100 g cukru
    1 łyżeczka skórki z cytryny
    Wierzch:
    1 galaretka truskawkowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Sernik jaglany z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Spód:
    Herbatniki zmiksować w rozdrabniaczu, dodać roztopione masło, wymieszać, wsypać do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać, wstawić do lodówki.

    Masa:
    Kaszę jaglaną wypłukać pod bieżącą wodą, przelać dwukrotnie wrzątkiem. Zalać mlekiem i ugotować do miękkości.

    Do przestudzonej kaszy wrzucić truskawki, zmiksować blenderem.

    Dodać mielony ser i cukier, ponownie zmiksować. Dodać skórkę cytrynową i rozpuszczoną w połowie szklanki gorącego mleka żelatynę. Wymieszać dokładnie, wylać na schłodzony spód i odstawić do lodówki do stężenia.

    Galaretkę rozpuścić w 400 ml wody, wystudzić, wylać delikatnie na gotowy sernik. Wstawić do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Kasza Truskawki Twaróg Kasza jaglana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować