SERNIK JABŁECZNIKOWY Z GALARETKĄ

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prosty sernik na zimno na serkach jabłecznikowych z jabłkami, rodzynkami i orzeźwiającą galaretką. Pyszny deser na gorące dni.

  • 30 min

Składniki:

  • - ok. 90g okrągłych biszkoptów
    - 900g serka homogenizowanego jabłecznikowego Darek
    - 2 łyżki cukru pudru
    - 2 łyżki żelatyny
    - 2 galaretki agrestowe
    - 2 średnie jabłka
    - kilka rodzynek.


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik jabłecznikowy z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczamy w 800ml wrzątku i studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wrzątku i studzimy.
  • 2. Serek miksujemy z cukrem pudrem, wlewamy tężejącą żelatynę.
  • 3. W tortownicy o śr. 24cm układamy biszkopty, wylewamy masę z serków. Jabłka obieramy i kroimy w grubsze plasterki. Sernik dekorujemy plasterkami jabłek i rodzynkami i lekko je wciskamy w sernik. Zalewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy.

Porady

Aby galaretkę szybciej wystudzić wkładam pojemnik z nią do miski z kostkami lodu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jabłka Rodzynki Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować