Sernik "gwiazda" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę rozpuścić i pozostawić do ostygnięcia.
Mąkę, cukier, mąkę ziemniaczaną, kakao, proszek do pieczenia i sodę wsypać do miski dodać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, jajka i wodę. Wszystko dobrze miksować .
Przygotowane ciasto przełożyć do wysmarowanej margaryną okrągłej dużej tortownicy.
2.Twaróg zmiksować do uzyskania jednolitej gęstej masy, następnie dodać cukier puder, aromat, mleko w proszku zmiksować, aż wszystko się dokładnie połączy.
Na koniec dodać skórkę pomarańczową według uznania.
3.Tak przygotowaną masę przełożyć do rękawa cukierniczego.
Zrobić na cieście wzór gwiazdy jak na zdjęciu powyżej(można też ser kłaść łyżeczką)
4.Wstawić formę do zimnego piekarnika na środkowy poziom
Załączyć piekarnik na temperaturę 175 stopni C, piec około 60 minut.
Komentarze