SERNIK GOTOWANY Z TRUSKAWKAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dziś mam dla Was przepis na przepyszny sernik gotowany, z dużą ilością soczystych truskawek i przekładany biszkoptami.Jest to taki sernik , którego absolutnie nie trzeba piec, a jego konsystencja przypomina budyniową.Można go zrobić zarówno na biszkoptach , jak i herbatnikach.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    ( forma keksówka )

    * ser biały 3-krotnie mielony – 600 g

    * masło 80 g

    * cukier – 150 g

    * jajko – 2 szt

    * budyń śmietankowy – 1 op / 60 g

    * biszkopty – języczki – ok. 25 szt

    * truskawki – 300 g

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Biszkopty

Sernik gotowany z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Masło ucieramy z cukrem na gładką masę, a następnie dodajemy żółtka oraz ser – miksujemy.

    Białka ubijamy na sztywną pianę , dodajemy do masy serowej i delikatnie łyżką mieszamy.

    Masę wlewamy do garnka i na wolnym ogniu gotujemy ( do zabulgotania )– mieszamy, by nie dopuścić absolutnie do przypalenia.

    Pod koniec wsypujemy budyń i dokładnie rozprowadzamy.

    Foremkę wykładamy folią spożywczą, spód pokrywamy biszkoptami.

    Wylewamy połowę gorącej masy serowej, przykrywamy połową pokrojonych w plasterki truskawek, kolejną warstwą biszkoptów i wylewamy resztę masy – wygładzamy, uderzamy o stół i wkładamy na noc do lodówki.

    Po zastygnięciu wyciągamy z formy i dekorujemy resztą truskawek.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Owoce Sery Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować