Efektowne ciasto na biszkopcie z warstwą sernikową, biszkoptami i kremem śmietankowym z mascarpone z dodatkiem mielonych orzechów laskowych. Rewelacyjne w smaku, a przy tym łatwe do przygotowania :) U mnie ten sernik wystąpił w roli torcika urodzinowego ;)
0 (0 ocen)
Porady
Aby wyłożyć rant tortownicy papierem, najlepiej posmarować go lekko masłem od wewnątrz, wówczas papier łatwo się przyklei. Papier wcześniej należy pociąć w paski szerokości nieco większej niż szerokość rantu. Przed zdjęciem obręczy warto ją lekko podgrzać ciepłym powietrzem z suszarki do włosów i dopiero wtedy ostrożnie rozpiąć obręcz. Papier należy delikatnie odkleić od brzegów tortu. Krem przeznaczony do dekoracji można wycisnąć w formie małych rozetek za pomocą rękawa cukierniczego, albo (tak, jak u mnie) uformować esy-floresy za pomocą zwykłej torebki foliowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością, w której odcinamy rożek. Ciasto możemy udekorować dowolnie.
Komentarze