Sernik gotowany z kokosem i białą czekoladą

4.49 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Prosty w przygotowaniu i smaczny sernik bez pieczenia. Cukier kokosowy oraz wiórki kokosowe nadają niesamowitego aromatu. Kajmak dodatkowo nadaje słodyczy.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Forma 24x24 cm
    1 kg twarogu z wiaderka
    1 łyżka esencji waniliowej
    5 jajek
    200 g margaryny
    0,5 szklanki cukru kokosowego
    100 g białej czekolady
    80 g budyniu śmietankowego
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    3/4 szklanki mleka
    0,5 szklanki wiórek kokosowych
    280 g herbatników maślanych
    ½ puszki kajmaku
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Serniki Desery Kajmak

Sernik gotowany z kokosem i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozpuszczamy margarynę. Dodajemy twaróg z wiaderka, esencję waniliową, jajka, cukier kokosowy i kawałki białej czekolady. Gotujemy na wolnym ogniu, często mieszamy aby masa nam się nie przypaliła.
    Budyń śmietankowy oraz mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w mleku. Przelewamy do masy serowej. Mieszamy i dalej gotujemy na wolnym ogniu. Gotujemy tak długo aż masa zgęstnieje. Na końcu wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.
    Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie wykładamy pierwszą warstwę herbatników, wylewamy połowę masy serowej, wygładzamy. Następnie wykładamy kolejną warstwę masy i kolejną warstwę herbatników. Na wierzchu rozsmarowujemy kajmak i rozsypujemy wiórki kokosowe. Odstawiamy do wystudzenia. Po ostygnięciu wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Kokos Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować