Sernik gotowany waniliowo-kakaowy

4.51 (158 ocen)

  • 2 godz.

Klasyczny sernik gotowany w nowej odsłonie

  • 2 godz.

Składniki:

  • CIASTO:
    szkl. mąki,
    2 łyżki kakao,
    1/2 kostki margaryny,
    3 łyżki cukru pudru, jajko,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    1 łyżka czubata amoniaku,
    2 łyżki śmietany

    MASA SEROWA:
    1 kg twarogu w wiadereczku,
    1 jajko, 1/2 margaryny
    1 szkl cukru,
    1 budyń waniliowy,
    1 łyżka płaska maki ziemniaczanej,
    1 laska wanilii
Wystaw ocenę:

4.51 (158 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik gotowany waniliowo-kakaowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników zagnieść ciasto, podzielić na 4 części. Każdą część rozwałkować, upiec na spodzie tortownicy średnicy 26 cm.
    Piec do lekkiego zrumienienia, około 10-12 min.
  • 2. Ser, cukier, jajko, margarynę podgrzewać na małym ogniu, mieszając. Dodać ziarenka z laski wanilii.
    Budyń wymieszać z mąką - rozrobić w odrobinie mleka.
    Do gotującej się masy serowej wlać budyń - gotować do zgęstnienia.
  • 3. Ciepłą masą przekładać blaty ciasta.
    Wierz ciasta polać rozpuszczoną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi.

    Odstawić do stężenia - najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować