Sernik gotowany

4.5 (192 ocen)

  • 40 min

Sernik jest pyszny i nie wymaga pieczenia.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 wiaderko twarogu
    4 jajka
    1 kostka palmy
    1 szklanka cukru
    1 mały cukier waniliowy
    2 budynie waniliowe lub śmietankowe na 3/4 litra mleka
    4 paczki herbatników
    Polewa:
    2 łyżki masła
    4 łyżki cukru
    4 łyżki mleka
    2 czubate łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik gotowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Twaróg ukręcić z jajkami i odstawić na chwilę.
    2.Masło i cukier waniliowy zagotować w garnku, dodawać stopniowo twaróg z jajkami,ciągle mieszając podgrzewać na małym ogniu.
    3.Budynie rozpuścić w pół szklanki mleka,wlać do garnka. Stale mieszając - zagotować.
    4. Na blachę wyłożyć herbatniki, wylać gotową masę i przykryć pozostałymi herbatnikami. A następnie posmarować polewą.
    5. Polewa : masło rozpuścić w garnku, podgrzewać na małym ogniu. Dodać cukier, mleko i kakao.
    6. Chłodzić w lodówce ok 4 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować