Sernik gotowany

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Jestem wielbicielką serników.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto:

    4 szklanki mąki
    10 dkg smalcu
    10 dkg margaryny
    4 jajka
    2 łyżki śmietany 18%
    2 łyzeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka cukru pudru
    szczypta soli

    Masa serowa:
    1 kg sera białego
    1/2 szklanki mleka
    3 jajka
    1 szklanka cukru
    1 cukier waniliowy
    15 dkg masła
    1 budyń waniliowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik gotowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sernik gotowany 1. Mąkę z tłuszczem posiekać.
  • sernik gotowany 2. Jajka ubić z cukrem,
  • sernik gotowany 3. Ubite jajka dodać do ciasta, dodać sól, proszek do pieczenia i śmietanę. Zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Przygotować formę o średnicy 26 cm, posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem. Każdą część ciasta rozwałkować , włożyć do tortownicy i piec każdy placek oddzielnie w temperaturze 190 stopni przez około 20 min góra -dół.
  • sernik gotowany 4. Ser wsypać do garnka , dodać jajka , cukier, cukier waniliowy, podgrzewać ciągle mieszając aż masa będzie lejąca. Następnie dodać budyń rozprowadzony z mlekiem, zagotować.
  • sernik gotowany 5. Gorącą masą przekładać placki. Ozdobić polewą czekoladową. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować