Sernik dyniowy z konfiturą porzeczkową

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny sernik który świetnie komponuje się z konfiturą z porzeczek.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Spód:
    herbatniki czekoladowe 200 g,
    masło 70 g,
    Masa serowa:
    ser na sernik 1 kg,
    cukier 1 szk,
    jajka 5 szt,
    puree z dyni 2 szk,
    budyń śmietankowy 2 szt,
    śmietana 30 % 100 ml,
    Wierzch:
    konfitura porzeczkowa 1 szk,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik dyniowy z konfiturą porzeczkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki rozdrobić, dodać roztopione masło i wyłożyć na dnie formy do pieczenia o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
    Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę, a żółtka utrzeć z cukrem. Stale miksując dodawać porcjami ser, budynie oraz puree dyniowe. Następnie wlać śmietanę i ponownie całość zmiksować. Na koniec dodać pianę z białek i wymieszać aż składniki połączą się. Masę serową wylać na herbatniki i piec 60 minut w temperaturze 160 stopni.
    Po wystygnięciu sernik posmarować konfiturą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować