Sernik „Domek Baby-Jagi"

4.5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten sernik gości w naszym domu już od dwudziestu lat .Jest naszym ulubionym. Za każdym razem go modyfikowałam,zmieniałam dodatki a teraz robię go już w jeden niezmienny sposób.

Składniki:

  • ½ kg mielonego twarogu
    4 żółtka
    1 szklanka cukru pudru
    250 g margaryny lub masła
    2 łyżki kakao
    4-5 paczek herbatników
    1 cukier waniliowy
    gotowa polewa
    orzechy,morele suszone
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik „domek baby-jagi" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę.
  • 2. Margarynę lub masło zmiksować z serem.
  • 3. Do utartych żółtek dodawać stopniowo masę serową.
    Całość podzielić na dwie równe części, do jednej z nich dodac kakao i orzechy , a do drugiej pokrojone morele.
  • 4. Na folii spożywczej ułożyć herbatniki w trzech rzędach (krótszym bokiem do siebie)
  • 5. Rozsmarować na herbatnikach masę kakaową , na to ułożyć drugą warstwę herbatników (ale tym razem środkowy rząd herbatników ułożyć pionowo, dzięki temu łatwiej będzie złożyć domek) i rozsmarować na nich jasną masę serową.
  • 6. Pomagając sobie folią, złożyć ciasto tak,aby powstał spadzisty daszek. Wstawić na około jedną godzinę do lodówki , żeby ciasto stężało. Polać polewą , można posypać wiórkami kokosowymi .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_12-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować