Sernik czereśniowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Ciekawe połączenie smaków, sernik zniknął w błyskawicznym tempie, rodzinka zadowolona i to najważniejsze:)

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Ser:
    -1 kostka margaryny
    -1 kg zmielonego białego sera
    -6 jajek
    -1/2 szkl. cukru
    -1 budyń waniliowy
    -50 dag wydrylowanych czereśni
    -15 dag cukru

    Ciasto:
    -20 dag mąki
    -10 dag cukru
    -15 dag margaryny
    -2 jajka
    -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    -2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik czereśniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czereśnie(35 dag) zmiksować razem z 15 dag cukru. Przełożyć do
    małego rondla i gotować na malutkim ogniu aż zgęstnieje na syrop.
    Wystudzić.
  • 2. Ucieramy margarynę z cukrem na puch , cały czas ucierając dodajemy
    po jednym żółtku oraz mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na
    końcu dodajemy ubitą pianę,delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na
    blachę (32*25cm) wyłożoną papierem do pieczenia.
  • 3. Ser: margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę,dodajemy po jednym
    żółtku cały czas miksując, na końcu ser oraz budynie. Białka ubić na
    sztywna piane i delikatnie połączyć z masą serową. Masę serowa
    dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy syrop czereśniowy i
    dokładnie mieszamy, Na ciasto wykładamy ser na przemian po 3 łyżki na
    środek blachy i tak do wyczerpania sera, pozostałe czereśnie(15 dag)
    wciskamy w ser ,pieczemy ok.60 min w temp.170 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Czereśnie Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować