Sernik czekoladowy z pomarańczowo-dyniową galaretką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.

Gotowany sernik z galaretką z dyniowego puree.

  • 2 godz.

Składniki:

  • spód sernika:
    200 g herbatników kakaowych

    masa serowa:
    500 g mielonego twarogu
    100 g masła
    2 jajka
    3/4 szkl. mleka
    1 budyń czekoladowy na 3/4 l
    4 łyżki cukru
    1 łyżka kakao

    galaretka:
    2 galaretki pomarańczowe
    400 g puree z dyni
    2 szkl. wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik czekoladowy z pomarańczowo-dyniową galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Okrągłą tortownicę (śred. 24 cm) wyłożyć folią aluminiową i na dno ułożyć warstwę herbatników.
  • 2. W garnku roztopić masło i cukier,podgrzewać do momentu aż cukier się rozpuści,dodać twaróg,wymieszać dokładnie i zagotować. W miseczce zmieszać mleko z jajkami,budyniem i kakao,wlać do gotującej się masy serowej i gotować mieszając aż masa porządnie zgęstnieje. Gorącą masę wylać na herbatniki,wyrównać i odstawić do wystygnięcia.
  • 3. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody,dodać puree z dyni,wymieszać i odstawić do stężenia.
    Tężejącą galaretkę wylać na sernik.
  • 4. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Kiedy ciasto porządnie stężeje,wyjąć z formy,ściągnąć folię i wyłożyć na talerz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować