Sernik cynamonowo-miodowy

4.51 (166 ocen)

  • 30 min

przepyszny sernik na zimno po prostu rewelacja polaczonych skladnikow

  • 30 min

Składniki:

  • spod:
    225g herbatnikow typu Digestive
    150g rozpuszczonego masla
    masa:
    500ml smietanki kremowki 36%
    4 tyzki cukru pudru
    3 lyzeczki zelatyny(rozpuscic w 1/4 szkl wody cieplej)
    500g serka twarogowego delikatnego President
    biala czekolada (rozpuszczona na parze wodnej)
    2-3 lyzki cynamonu
    4-6 lyzek miodu plynnego
Wystaw ocenę:

4.51 (166 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik cynamonowo-miodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki drobno pokruszyc i polaczyc z maslem,wylozyc na blache o srednicy 24cm
    Ubic smietane kremowke z cukrem pudrem na sztywna piane,dodawac po jednej lyzce serka twarogowego,potem roztopiona czekolade, cynamon i miod, a nastepnie jeszcze ciepla zelatyne.
    Mase wylozyc na spod z herbatnikow i wstawic do lodowki.
    udekorowac wedle uznania z kawy rozpuszczonej badz kakao.

Porady

Mozna zamiast serka twarogowego dodac serek mascarpone tez wysmienicie smakuje ;) Cynamon i miod dodawac i smakowac wedle uznania ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować