Sernik ciasteczkowo - orzechowy

0 (0 ocen)

Szybki i bardzo smaczny sernik z dodatkiem kawałków czekolady oraz zbożowych ciastek na spodzie z orzechów włoskich.

Składniki:

  • Składniki
    Spód:
    250 g łuskanych orzechów włoskich
    100 g ciastek zbożowych z czekoladą
    65 g cukru
    80 g masła

    Masa serowa:
    1 kg sera twarogowego
    6 jajek
    2 szkl cukru
    200 g ciastek zbożowych z czekoladą
    70 g mlecznej czekolady
    1 łyzka mąki ziemniaczznej

    tortownica o śr.28 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik ciasteczkowo - orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód: Masło rozpuszczamy. I delikatnie studzimy
  • 2. Do malaksera dodajemy orzechy , ciasta oraz cukier. Całość blendujemy. Dodajemy rozpuszczone masło i mieszamy łyżką
  • 3. Na dnotortownicy wykładamy masę orzechowo-ciasteczkową. Wstawiamy do pieca rozgrzanego do 180 i podpiekamy 10 minut
  • 4. Do malaksera dodaj ser oraz cukier i blenduj. Stopniowo dodawaj po 1 jajku. Na koniec dodaj mąkę i wymieszaj
  • 5. Ciasta pokrusz bądź posiekaj na mniejsze kawałki. Czekoladę pokrój w małe kawałeczki dodaj do masy serowej i wymieszaj
  • 6. Masę serową wylewamy na podpieczony spód. Pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować