Sernik brzoskwiniowy z owocami bez pieczenia

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Tym razem to po prostu sernik na zimno, którego przygotowanie ani nie jest trudne, ani nie zajmie zbyt dużo czasu. Jest prosty, a zarazem smaczny. Śmiało możecie użyć sera z wiaderka, nie będzie to żadną zbrodnią ;)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na formę „keksówkę””:

    9 podłużnych biszkoptów
    350g białego sera- najlepiej sernikowy z wiaderka, a jeśli zwykły to zmielić minimum 2 razy, bo po moim jednym razie widzę, że to było za mało;)
    1 duża puszka brzoskwiń
    2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe
    2 łyżki cukru pudru
    1 galaretka truskawkowa
    1 galaretka przeźroczysta
    Świeże, sezonowe owoce: truskawki, borówki, winogrono itp.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik brzoskwiniowy z owocami bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuszczamy galaretki we wrzących wodach: obie brzoskwiniowe w jednej pełnej szklance wody, truskawkową również w jednej szklance, a przezroczystą w 400ml wody. Owoce myjemy i osuszamy.
    Formę wykładamy folią spożywczą i układamy biszkopciki.
    Ser mielimy, a następnie łączymy ze zmiksowanymi brzoskwiniami z puszki (bez syropu!), cukrem pudrem i tężejącą galaretką brzoskwiniową. Wylewamy na biszkopty i schładzamy.
    Gdy wierzch sernika będzie twardy wylewamy połowę czerwonej, truskawkowej galaretki i układamy owoce. Schładzamy ok 20 minut w lodówce i wylewamy galaretkę przeźroczystą. Gdy ta również zastygnie, wylewamy resztę galaretki truskawkowej i delikatnie ruszając formą rozprowadzamy po całości. Wstawiamy do lodówki min. na godzinę, by ciasto dokładnie stężało.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Ser biały Owoce Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować