kolejny przepis na sernik brzoskwiniowy ale jednak jest trochę inny bo do masy serowej dodaje się sok brzoskwiniowy dlatego sernik jest bardzo ładnie wilgotny
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
SKłADNIKI CIASTA KRUCHEGO:
- masło (miękkie): 15 dekagramów
- jajka: 2 sztuki
- cukru kryształu: 0.5 szklanki
- cukrier waniliowy: 1 sztuka
- proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
- mąka tortowa: 2 szklanki
SKłADNIKI MASY SEROWEJ:
- ser z wiaderka: 1 kilogram
- masło (rozpuscic zeby wystygło): 15 dekagramów
- cukier kryształ: 5 łyżek
- jajka: 2 sztuki
- cukier waliniowy: 1 sztuka
- budyń wanniliowy w proszku: 2 sztuki
- brzoskwinie puszka: 1 sztuka
Sernik brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.zrobić ciasto kruche dac na blachę wyłozoną papierem do pieczenia wielkosc blachy 40/25 głeboka ,zostawic trochę ciasta na kruszonę którą schłodzić na ciast połozyć pokrojone brzoskwinie
2.przegotowujemy masę serowa do sera dodajemy cukier, cukier waniliowy zołtka mieszamy mikserem dodajemy rozpuszczone masło mieszamy następni dodajemy budynie mieszamy wlewamy do sera sok brzoskwiniowy mieszam y na koncu dodajemy ubite białko mieszamy masę serową wylewamy na brzoskwinie na górę dajemy kruszonkę
Komentarze